miércoles, 24 de octubre de 2018

Visita a la tramoia alta

El passat dilluns 22 d’Octubre els alumnes de 1r de Batxillerat van realitzar una visita a la tramoia alta. Tots havien vist alguna vegada eixa lona que cobreix la cúpula de Santa Maria durant les representacions, però ningú coneixia tot el que s’amagava a l’altra part del cel del Misteri.
La pujada al “cel” va ser tota una aventura: els nostres alumnes van  descobrir les escales de caragol més xicotetes que havien vist mai. Realment quan visitem la Basílica no imaginem la quantitat d’escales que comuniquen la part alta de l’església amb el terrades del qual estem acostumats a contemplar-la.
Una vegada dalt, i sempre de la mà de Sixto Marco, vam tindre l’oportunitat de conéixer una part oculta del Misteri  a la qual poques persones hi tenen accés. El nostre guia ens va anar mostrant el conjunt de polea, maromes, torn… és a dir tota la maquinària mitjan çant la qual els tramoistes fan possible que any rere any puguem gaudir de l’aparició al cel de la magrana, l’araceli i la Coronació.
El que més ens va sobtar és que algunes d’aquestes peces tenen més de 300 anys d’antiguitat i tot això continuen fent el seu paper com el primer dia.
La segona part del nostre recorregut va tenir lloc al campanari, del qual vam poder gaudir gràcies a un campaner molt especial que ens va mostrar totes les estances del seu habitatge, aquesta torre tan especial per a nosaltres. Els nostres alumnes van contemplar la basílica des de diferents perspectives mentres el campaner anava explicant dades sobre el Misteri, i també d’altres tradicions il.licitanes.
Les quatre grans campanes i les impressionants vistes des de la torre van posar punt i final a un matí excepcional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario