sábado, 1 de septiembre de 2018

"Senyor pirotècnic, pot començar el 2018-2019!"

Ara sí que sí. Ahir, 31 d'agost, es va llançar l'última palmera (la de Sant Ramon) i així vam acomidar-nos definitivament del mes d'agost i de les festes d'enguany. Pareix ser que aquesta tradició va començar el 1924 perquè a la Junta de Restauració del Patronat del Misteri li havien sobrat diners després d'organitzar tots els actes centrals de les festes i així ha arribat fins als nostres dies.
Ahir també vam rebre una molt bona notícia: hem quedat finalistes al concurs de fotografia que convoquen cada any els "Amigos de la Nit de l'Albà".


Aquesta associcació fa un gran treball de difusió i promoció d'aquesta festa (si algun any us agafa de viatge i us enyoreu, gràciesa ells podeu seguir-la per Facebook Live).

-¡Pacoooooo, que nos llevamos la cesta de productos del campo!
-Pues nos hacemos un pisto.

Ha sigut a la modalitat "Altres moments de la Nit de l'Albà" i -si voleu saber més d'aquest tema-podeu llegir-ne més ací:
Ens fa molta il·lusió perquè ens recorda una nit molt especial i perquè sabem que hi col·laboren persones que enguany han treballat amb nosaltres i ens han ensenyat moltes coses.
Per exemple, les dones d'AMFAR (Asociación de Mujeres y Familias del Ámbito Rural) que van voler acompanyar-nos un matí a l'institut per a compartir amb l'alumnat el treball de l'espart i el seu dia dia al camp. O ASAJA (Asociación de Jóvenes Agricultures), a qui moltes de les nostres famílies del camp d'Elx coneixen molt bé.

I ara sí que sí comença el curs 2018-2019. Quasi vénen ganes d'agafar el raïm i dir: "que tingueu bon any!", no us passa? L'olor a llibres nous, els folres de plàstic que sempre fan borbolles, retrobar-se amb companys i companyes i conéixer gent nova. Xe, si fem propòsits i tot! Si entre els vostres propòsits hi ha el d'aprendre més sobre Elx i la seua història, no us perdeu aquest programa d'À Punt


A partir del minut 20 podreu veure com han canviat llocs tan emblemàtics com el Passeig de l'Estació, la Glorieta o la Plaça de Baix. Sabeu que abans a qui feia una malifeta o l'agafaven borratxo el feien dormir a Calendura? Jo això no ho sabia, però Hèctor Càmara ja ens havia explicat que a Elx hi ha un carrer amagat on només pot accedir-se per l'alcaldia. Vam fer amb ell un curs de formació per al professorat sobre l'itinerari a la ciutat com a recurs didàctic i vam poder aprendre moltes coses. Si veieu el vídeo, el sentireu parlar sobre la Calaforra i us assegure que us agradarà.

Molta força i il·lusió per al curs nou i ja sabeu:

"Senyor pirotècnic, pot començar el 2018-2019!"

No hay comentarios:

Publicar un comentario