jueves, 2 de agosto de 2018

Presentación del abanico

Continua el compte enrere per a les representacions del Misteri. Hui, a l'Ajuntament, s'han presentat dos elements emblemàtics que cada any acompanyen la Festa. D'una banda, el famós ventall (imprescindible per a les representacions, amb la calor que fa a la nostra ciutat). 
Quina alegria tornar a veure Vicente Javier Poveda (pare de la nostra alumna Laura Poveda) que ha sigut un dels creadors del disseny d'enguany. No només ha guanyat el concurs de cartells de la Sociedad Venida de la Virgen i el concurs per al cartell de les festes. De segur que per a ell està sent un any molt especial i volem tornar a felicitar-lo pels seus èxits.
D'altra banda, Joan Castaño ha presentat el facsímil que enguany regalaran a les persones que el Patronat convida a veure el Misteri. Es tracta d'un escrit de Joan Orts Román: Descripción emotiva del Misterio de Elche.  Joan Orts va ser membre del Patronat i un gran estudiós de la Festa. Una figura intel·lectual probablement poc reconeguda a la nostra ciutat que comptava entre les seus amistats a Pío Baroja o Azorín.
Ací teniu una fotografia de Joan Castaño (arxiver de Santa Maria) amb Francisco Orts, fill de Joan Orts, i un dels nets de l'autor. L'alcalde ha aprofitat per a agrair a la família les facilitats que ha donat per a publicar el facsímil i la gran tasca d'estudi i difusió que Joan Orts va fer del Misteri.

No hay comentarios:

Publicar un comentario