lunes, 25 de junio de 2018

Estrena Teatreta

Després de sis mesos assajant, teatreta ja està preparada per a compartir amb vosaltres els textos que ha preparat enguany. Teatreta és el grup de teatre format per professorat, famílies i PAS de la nostra comunitat educativa. Va començar a funcionar el curs passat amb molta il·lusió i moltes ganes d'enfortir els vincles entre famílies i institut i va aconseguir posar en escena alguns fragments de grans obres de Federico García Lorca (Bodas de sangre, Yerma i La casa de Bernarda Alba).
Aquest curs us convidem a disfrutar de dos obres curtes: Un día en la gloria i ¡Quedan detenidos! Compartir escenari és una manera molt bonica de "Ser ací tots ajustats" i per això Teatreta ha volgut formar part també del PIIE. Com? Doncs amb l'obra ¡Quedan detenidos!, del dramaturg il·licità Alberto Miralles.
Miralles va ser un dels autors més destacats de teatre independent als anys 60 i un dels fundadors de l'Asociación Española de Autores de Teatro, associació que va arribar a presidir. Va ser finalista dos vegades del Premi Nacional de Literatura Dramàtica i, finalment, el guanyà a títul pòstum per la seua obra Metempsicosis (obra que va ser representada per la Plataforma de teatre amateur d'Elx l'any passat per a commemorar el Dia mundial del teatre).
L'obra que nosaltres us proposem, ¡Quedan detenidos!, va rebre el Premi de la Universitat de Torrejón de Ardoz el 1993. Us convidem a visitar amb nosaltres una comissaria dels 90 on es reuneixen diferents personatges que han sigut detinguts a una batuda antidrogues. Prostitució, droga,política, misèria econòmica (però també moral)... Algunes referències a la societat d'aquella època i altres conflictes que continuen sent, malauradament, actuals.
A l'entreacte podreu veure un text escrit i interpretat per una de les nostres actrius (Sandra), una meravella i una reflexió sobre el fet teatral. Finalment, tenim Un día en la gloria, de Víctor Ruiz Iriarte. Aquesta altra obra curta ens transporta al paradís on van totes aquelles persones que han assolit la gloria al món: artistes, pensadors, guerrers i celebritats de tot tipus. Allí reben el tracte que mereixen pels seus heroïcs sacrificis i la seua dedicació. Però els habitants de la glòria tenen un greu problema. Voleu saber quin és? Potser la immortalitat no és tan bonica com imaginem. Potser...
Si teniu curiositat per veure'ns transformats en senador, periodista, sergent de policia, cupletista o, fins i tot, Joana d'Arc; us esperem aquest dimecres a les 19:00 hores al saló d'actes de l'IES La Torreta. Nosaltres hem preparat la funció amb tota la il·lusió, però ja sabeu que el teatre només té sentit si es representa davant del públic. Voleu acompanyar-nos?

No hay comentarios:

Publicar un comentario