sábado, 23 de junio de 2018

Cavallers electes

Hèctor Càmara explica que els Cavallers electes són "cada un dels dos càrrecs que el Consell començà a designar a partir del 1609 amb el fi d’organitzar les festes d’agost amb els diners arreplegats per la Clavaria i que avui en dia es mantenen com a càrrecs honorífics. Encara seuen a la vora del cadafal des d’on participaven d’apuntadors (eixien de l’església per tal d’introduir els actors en escena), funció que s’ha mantingut de forma simbòlica quan fan entrar sant Joan i sant Tomàs. Vesteixen de gala i porten una vara daurada com a senyal d’autoritat." (podeu llegir-ho ací :
L'elecció d'aquestes persones es fa cada any el 21 de juny des del 1609 i enguany el president de la Sociedad Venida de la Virgen, José Manuel Sabuco ha estat triat per a ser-ho. A més a més, María del Carmen Martínez (directora de Cáritas Interparroquial d'Elx) serà portaestendard.
Gràcies a les institucions que representen hem pogut realitzar dues de les activitats més significatives del nostre projecte: la participació a les festes de la vinguda de la Mare de Déu i el taller de cuina intergeneracional que ha tingut lloc a les instal·lacions de Cáritas.
Els dos han col·laborat amb nosaltres i des d'ací volem donar-los l'enhorabona. Com a enamorats de la Festa, de ben segur disfrutaran el Misteri d'una manera especial enguany. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario