miércoles, 18 de abril de 2018

Espart i recycling week

Podeu imaginar com vivíem abans de l'Era del Plàstic? Com era anar a comprar a xicotetes tendes on cada poma i cada tomata no anaven embolicades en envasos, ni et cobraven les bosses a l'hipermercat...?
Fa uns quants anys, era habitual dur el cabàs a la compra, collir figues amb una cistella o utilitzar un estalvi d'espart per a deixar la paella a taula i que no es tacara de sutge (vaja, en ma casa encara tenim un estalvi fantàstic d'espart, no sé vosaltres).
Per a explicar tot això al nostre alumnat, hui hem tingut la sort de rebre una representació d'AMFAR (Asociación de Mujeres y Familias del Ámbito Rural), unes persones encantadores que ens han ensenyat com es pot treballar l'espart i la palma per a fer utensilis molt pràctics de la vida quotidiana: cistelles, setiets, sarnatxos o articles de decoració!
És clar que els avenços tecnològics ens fan la vida més fàcil, però quan el consumisme els acompanya... mala barraca! Només tenim un planeta i hem de cuidar-lo, per això dins de la Setmana del Reciclatge hem volgut comptar amb la veu de l'experiència per a saber com es pot viure amb menys plàstic.
Gràcies a AMFAR per voler col·laborar amb el nostre projecte i als alumnes que s'han comportat meravellosament amb aquests convidats tan especials. Hem d'aprendre tant de les persones majors...

No hay comentarios:

Publicar un comentario