jueves, 19 de abril de 2018

Jorge Juan: El sabio que vivió en Elche


L'IES La Torreta celebrarà el pròxim 23 d'abril el Dia del Llibre d'una manera molt especial. Des del PIIE hem preparat una gran gincana on coneixerem de prop la figura de l'il·lustre home de ciència Jorge Juan Santacilia.
Jorge Juan, nascut a Novelda en 1713, té una estreta connexió amb Elx, ja que la seva mare, Violant Santacilia era il.licitana. Els “Santacilia”; al llarg de la història han sigut Senyors d'Asprelles i propietaris de la Torre de Ressemblanc, actual seu del nostre institut.
Com a objectiu hem proposat acostar el patrimoni local com la torre de Santa Maria, la prova de l'angel del misteri…etc, des d'un punt de vista diferent. A més, conéixer els importants èxits assolits per Jorge Juan, com per exemple mesurar la forma de la Terra amb extraordinària precisió demostrant les teories desenrotllades per Isaac Newton uns anys abans.

Tot açò no seria possible sense la col·laboració de la “Asamblea Amistosa Literaria” de Novelda que ens ha oferit una exposició sobre el còmic de Jorge Juan per a la nostra biblioteca durant els dies 23, 24 i 25 d'abril, a més d'una xarrada sobre el facsímil i el llibre antic el 23 d'abril a càrrec de Manoli Rodríguez.

No hay comentarios:

Publicar un comentario