jueves, 9 de agosto de 2018

Prova de veus

Des del s.XVII, la Confraria que s'encarregava de les representacions del Misteri va necessitar l'ajuda del Consell Municipal per a poder fer front a les representacions. Per això, el Misteri va continuar representant-se gràcies a la col·laboració de l'església i el govern local (com encara passa hui en dia). Un dels vestigis d'aquesta col·laboració és la tradicional "prova de veus", que té lloc cada 6 d'agost a la sala de plens de l'Ajuntament.
Aquesta prova servia per saber si els cantors podrien fer bé la representació. Hui en dia, és el primer dels actes oficials relacionats amb la Festa a la nostra ciutat i el protagonitzen les maries i els àngels. Dilluns passat vam poder veure els xiquets de l'escolania cantant diferents fragments com l'entrada de Maria, l'àngel de la mangrana o la coronació.
Vam tindre molta sort de poder seure perquè la veritat és que la Sala s'omplí ràpidament. Va ser molt emocionant escoltar les veus infantils que enguany perpetuaran la nostra tradició local més destacada.
Encara ens queda la prova de l'àngel divendres a la Basílica de Santa Maria. Un acte perfecte per a anar amb xiquets i xiquetes. No dura massa i és molt vistós, o siga que és una manera ideal d'introduir els més menuts en la Festa.

No hay comentarios:

Publicar un comentario