domingo, 17 de junio de 2018

Presentació de la publicació final "Ser ací tots ajustats"

El passat dijous 14 a les 19:00 vam presentar el llibre que sintetitza les nostres experiències docents dintre del projecte d'investigació i innovació educativa que hem dut a terme enguany al nostre institut. No ens podíem imaginar quan vam sol·licitar a Conselleria realitzar aquest PIIE que no només faríem realitat tot allò que teníem programat, sinó que a més a més sorgirien moltes altres iniciatives del claustre i de les famílies del centre.
Ha estat un curs molt intens, però molt molt gratificant. Hem aprés moltíssimes coses. Sobretot, a treballar en equip. En un equip molt gran. I algunes de les persones que ho han fet possible van voler acompanyar-nos en la presentació de la nostra publicació.
Per exemple, no podia faltar Ainar Aberasturi, del Museu Paleontològic d'Elx, que ens ha ensenyat a concretar i a utilitzar el MUPE com una eina educativa potentíssima. Tampoc AFAE (l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer d'Elx) amb qui col·laborem des del curs passat, amb un projecte intergeneracional tan bonic com necessari, que busca connectar els més joves amb les persones que pateixen aquesta malaltia.
Vam comptar amb la presència de José Manuel Sabuco, de la Sociedad Venida de la Virgen. Què podem dir d'ells? Que esperem podem desfilar a la processó dels cabuts molts cursos més i que ens conviden a viure les festes com ho han fet enguany. A més a més, els alumnes de 2n de Batxillerat van traduir el còmic que han editat enguany sobre Cantó i la Vinguda de la Mare de Déu i esperem poder llegir-lo prompte. Moltes gràcies de tot cor, José Manuel. També va vindre Fermín Crespo, amic i conseller al llarg de tot el curs.
Vam tindre la sort de poder veure igualment Antonio Ródenas, un treballador incansable per la Festa i pel patrimoni cultural il·licità en general. No només ens va cedir la imatge del nostre blog, també la il·lustració del cartell que penjàrem a la torre per la vinguda de la Mare de Déu i ens ha dissenyat la portada del llibre d'experiències docents. Moltíssimes gràcies, Antonio, per la teua generositat. Gràcies no només a tu, sinó a tot el Patronat del Misteri per la seua col·laboració i per l'alegria i entusiasme amb que reberen la nostra proposta.
Va ser una sorpresa veure-hi també Patrícia Maciá, la nostra Regidora d'Educació i una gran alegria perquè sense la seua ajuda moltes, moltes de les activitats que hem realitzat s'hagueren quedat només al paper. Patricia ens va voler recolzar des del primer moment i mai ha volgut demanar res a canvi. Gràcies per veure que la nostra proposta podia aportar coses bones no només al nostre centre, sinó a la nostra ciutat.
I, com no, van vindre els nostres alumnes a contar la seua visió del projecte: com hi han participat, què és el que més els ha agradat i quin record en tenen. Moltes gràcies Patricia i Juanjo per representar els vostres companys d'ESO i FP. 
També gràcies a la directiva del centre, que va estar representada per María Jesús i José Andrés García. I GRÀCIES majúscules a totes les persones que han treballat per fer possible aquesta publicació. Tots els companys del claustre i les famílies que han cregut en el projecte i l'han fet seu. Un projecte que vol reivindicar la nostra identitat col·lectiva només pot desenvolupar-se amb un suport col·lectiu ampli. Hem sigut comunitat d'aprenentatge, hem treballat junts i hem aprés els uns dels altres. Pensem que el llibre recull i reflecteix aquest sentiment i us convidem a tots a llegir-lo i compartir amb nosaltres les vostres impressions. Només amb innovació i amb debat constructiu l'educació pot canviar i millorar per tal d'adaptar-se als nous reptes que les transformacions socials li plantegen.

No hay comentarios:

Publicar un comentario