viernes, 4 de mayo de 2018

Concurs Euroscola

Un grup d'alumnes de 3r PMAR han participat al concurs Euroscola que s'organitza cada any des de l'Oficina d'Informació del Parlament Europeu en Espanya. Enguany ha estat la seua XXIV edició i se suma a la celebració en 2018 de l'Any Europeu del Patrimoni Cultural".
El lema que ens proposaven era "El nostre patrimoni: on el passat s'encontra amb el futur" i nosaltres ens vam centrar en la nostra principal senya d'identitat cultural: el Misteri d'Elx.
El títol del nostre treball ha sigut "La cultura ens uneix" i estem molt contents d'haver quedat els quarts de la Comunitat Valenciana.
Això significa que rebrem un diploma del Parlament Europeu que acredita la nostra participació.
Portem tot el curs donant a conéixer al nostre alumnat la importància del patrimoni cultural des del nostre Projecte d'Innovació Educativa "Ser ací tots ajustats" i estem molt satisfets d'haver-los transmés el valor de tot allò que conforma la seua identitat col·lectiva: la nostra història, les nostres tradicions i els mites que utilitzem per a explicar la realitat (manifestacions culturals com l'artesania de l'espart, la nostra gastronomia, Cantó, els cabuts o les Velles de Serra). En altres paraules, el valor d'allò immaterial.
Sí, a més a més, entenen que totes estes expressions col·lectives ens uneixen a les diferents cultures que conformen Europa i tota la humanitat (perquè tant el Misteri com el Palmerar són Patrimoni de la Humanitat), què més podem demanar?

No hay comentarios:

Publicar un comentario