viernes, 18 de mayo de 2018

Aniversari de la proclamació del misteri patrimoni de la humanitat

Hui és un dia molt important per a Elx perquè és l'aniversari de la proclamació del Misteri Patrimoni del Humanitat per la UNESCO. Dintre del nostre projecte, el Misteri ha sigut un dels eixos principals al voltant dels quals hem organitzat tot el curs. Òbviament, si volíem parlar d'Elx, havíem de partir dels dos patrimonis que atresora: el palmerar i el Misteri.

Així doncs, al llarg del mes de maig estem explicant a classe per què la Festa és tan important. Què significa ser Patrimoni de la Humanitat i què significa la famosa frase "el Misteri és la principal senya d'identitat del nostre poble". Uf... No és fàcil explicar això a classe, però és molt bonic. Què és la identitat? Qui sóc jo? El Misteri em representa? Com?
Tot això ens ha donat per a parlar de temes molt importants per al nostre alumnat i ho hem fet partint de la "caixa de les tres claus", un rèplica de la caixa que guardava alguns dels documents més importants de la vila medieval.
Per què calien tres claus? Molt senzill, perquè havien d'estar presents les tres persones que atresoraven cadascuna de les claus per a poder obrir la caixa. Un mecanisme de seguretat molt primitiu, però efectiu.
I una metàfora del que significa "ensenyar". No podem explicar el Misteri només des del punt de vista de la Història, de la Literatura, de la Religió o de la Música. Necessitem combinar totes eixes "claus" per a accedir al coneixement complet de la nostra realitat.
Ángela Girona

No hay comentarios:

Publicar un comentario