martes, 27 de febrero de 2018

Taller de cuina: Tortada d'ametlla i merengue




Des que començàrem a programar el taller de cuina, Fran Castell ens va dir que ens ajudaria amb tot el que vulguérem. Per això, no vam dubtar a demanar-li que ens ensenyara a fer la famosa tortada d'ametlla i merengue que és una de les postres més demandades a la seua pastisseria.
Com que és un valent, va accedir i dijous passat va estar amb nosaltres a Cáritas muntant clares d'ou, fent almívar i compartint amb nosaltres una vesprada molt especial.
Ens va explicar com s'han de batre les clares perquè estiguen a punt de neu i la diferència entre fer-ho a mà i fer-ho amb una màquina.
Mentre es feien els biscuits al forn, vam parlar de la importància d'utilitzar bones matèries primeres. Amb una recepta que té tan pocs ingredients, paga la pena comprar ametlles de qualitat si volem obtindre el millor resultat. Igualment, és important gastar només el sucre necessari per evitar abusos.


També ens va recomanar que utilitzàrem recipients de metall perquè són millor que els de plàstic i ens va fer una demostració de com podem decorar la tarta d'una forma senzilla i bonica. Per cert, no ens vam poder resistir a pringar-nos de merengue (i, que conste!, van començar els adults).
Abans d'anar-se'n, Fran va fer una reflexió per al nostre alumnat. Després d'estar dues hores fent un pastís, hem d'aprendre a valorar la tasca de qui cuina a casa cada dia. Costa molt poc dir "que bo t'ha eixit!" i reconéixer la faena (tantes vegades ingrata) de qui es preocupa de fer el dinar o el sopar per nosaltres. 
Moltes gràcies per tot, Fran.

Enlace a la galería de fotos

No hay comentarios:

Publicar un comentario