jueves, 25 de enero de 2018

Pere Ibarra i la Dama d´Elx

Hui han començat les activitats que volem dedicar a dos personatges clau de la història de la nostra ciutat: Pere i Aurelià Ibarra. Paco Vives, professor de Biologia al nostre centre i especialista en la Dama d'Elx, ens ha fet una xarrada sobre com es va trobar la dama i quin periple va viure fins a arribar al Museu Arqueològic Nacional. Han pogut assistir-hi tots els alumnes de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat.
Hem pogut veure les efemèrides de Pere Ibarra i els apunts que feia al seu quadern. També hem comprovat la connexió entre el Misteri d'Elx i la figura ibera; no és casual que siguen -juntament amb el palmerar- les nostres principals senyes d'identitat com a poble. A la segona part de la sessió, hem aprés com anava vestida la dama i de quins colors es pensa que eren eixes robes.
A més a més, Paco i María Cánovas (professora de Plàstica) estan preparant una altra activitat per als alumnes del 1r cicle d'ESO per tal que també els més menuts de l'institut aprenguen més coses sobre la Dama d'Elx.
Encara que la xarrada durava dues hores, els alumnes de batxillerat encara s'han quedat bona part del pati preguntant dubtes al professor.
Estem molt contents amb el resultat de l'activitat perquè ha estat una sessió multidisciplinària i hem pogut disfrutar de la vasta formació de Paco Vives. Pensem que la innovació educativa ha de passar, necessàriament, per oferir una visió global del coneixement a l'alumnat i este és un dels nostres objectius dintre del projecte "Ser ací tots ajustats"

No hay comentarios:

Publicar un comentario