sábado, 23 de diciembre de 2017

Visita al MUPE

Sabíeu on està el fòssil de mosasaure més gran d'Europa? O el fòssil d'ambre més antic del nostre continent? Doncs, els teniu més a prop del que penseu. De fet, estan al MUPE, al Raval.
Esta setmana hem dut a terme una de les activitats més interdisciplinars del nostre projecte. Dintre de la revalorització del nostre patrimoni, volíem també fer palés el patrimoni paleontològic de la nostra comarca i per això hem organitzat una visita al MUPE.
La visita ha estat adreçada a tot l'alumnat de 1r d'ESO i ha comptat amb la participació, ni més ni menys, que de Charles Darwin i Mary Anning. Estos dos famosos científics ens han guiat a través del Museu Paleontològic i ens han explicat alguns dels seus descobriments més importants: la teoria de l'evolució de les espècies de Darwin i els nombrosos fòssils que Mary Anning va excavar i va estudiar a la seua època.
Després d'aquesta benvinguda, tothom ha pogut participar a una gincana per a conéixer millor les restes paleontològiques que s'han trobat a la nostra comarca.
Aquesta activitat s'ha pogut realitzar gràcies a la implicació de Darío Rozalén i Mariló Ruiz (que interpretaven a Darwin i Anning) i, per descomptat a la professora Vanesa Romero i  el seu alumnat del cicle superior d'Imatge Personal. L'assignatura de Ciències Naturals de 1r d'ESO, en cooperació amb el grup de 3r de PMAR han organitzat aquestes eixides que han estat tot un èxit. Moltes gràcies també a Amelia Fernández, Fran Agulló, Ángela Crespo, Seri Muñoz i els tutors de 1r d'ESO que ens han acompanyat en estes visites.
A més a més, hem d'agrair a Ainara Aberasturi -directora del museu- la seua col·laboració incondicional i el seu assessorament i suport. Tant de bo puguem repetir aquesta experiència perquè ha estat un luxe poder comptar amb ella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario