miércoles, 20 de diciembre de 2017

Presentació Cabuts

Una de les festes més grans que se celebren a la nostra ciutat és la vinguda de la Mare de Déu el 28 de desembre. Les carreres de Cantó, les processons, el tron dels angelets, la romeria... Per això des del nostre projecte, "Ser ací tots ajustats", hem volgut animar tot el nostre alumnat a participar-hi i a conéixer millor totes aquestes tradicions. Hem confeccionat uns cabuts que desfilaran amb la Sociedad Venida de la Virgen en les festes de desembre.
Estos cabuts representen figures emblemàtiques de la nostra ciutat. La nostra companya Noèlia Serrano, amb els seus alumnes de 4t  d'ESO de Plàstica, ha elaborat un herald i un Calendureta. A més a més, amb col·laboració amb l'IES Tirant lo Blanch, el professor Paco Fernández i el seu grup de 3r d'ESO ha confeccionat una Dama d'Elx.
Este matí, al saló d'actes, hem volgut compartir el seu treball amb el nostre alumnat i hem pogut aprendre com es fan amb les explicacions dels professors de Plàstica i els seus alumnes. A més a més, ens han acompanyat Antonio Ródenas i Fina Román. 
Antonio Ródenas va ser professor a la Torreta i és un reconegut artista local (autor, entre moltes altres coses, de les felicitacions de Nadal que cada any rep la comunitat educativa de l'IES La Torreta). Ara mateix, hi ha una exposició d'alguns dels seus dibuixos sobre la vinguda de la Mare de déu a la biblioteca, cedida temporalment pel Museu de Pusol. Si voleu visitar-la, encara podeu veure-la. Gràcies a Antonio, hem conegut el procés de restauració d'uns cabuts dels anys 60 que estan actualment exposats a Pusol i també hem sabut com són els cabuts que ixen en processó en les festes d'Elx.
Per la seua part, Fina Román és la Secretària de la Sociedad Venida de la Virgen, que tant està col·laborant amb nosaltres este curs. Amb ella, hem disfrutat de la projecció d'un vídeo explicatiu sobre la trobada de l'arca i com Cantó va iniciar la tradició de la romeria amb el famós crit: "A la platja, il·licitans!" A més d'animar-nos a participar en les festes de la patrona d'Elx que se celebren els pròxims dies, ens ha portat uns còmics commemoratius que expliquen la història de Cantó en imatges per als nostres alumnes.
Si voleu vindre amb nosaltres a fer la romeria i que fem junts la tradicional "paraeta" per a esmorzar, ja sabeu que el nostre autobús ix a les 5:00 de la matinada de l'Hort de les Portes Encarnades. Aviseu-nos si voleu vindre, perquè estem preparant una sorpresa per a tots els membres de la nostra comunitat educativa que vulguen participar.
I, si no sou de matinar, sempre podeu acostar-vos a la Torre a això de les 13:00  (aproximadament), per a veure arribar la comitiva i acompanyar-nos en la traca que dispararem. O disfrutar de la processó dels cabuts el mateix dia 28 a les 15:00 o el 29 a les 11:00. Com podeu veure, els cabuts ens han quedat d'allò més bé.

No hay comentarios:

Publicar un comentario