viernes, 10 de noviembre de 2017

Celebrando la vida


"La vespra de tots sants, el 31 d'octubre, vam aprofitar per a organitzar un acte intercultural i interdepartamental on els nostres alumnes pugueren veure com se celebra eixa data en la nostra cultura però també en altres més o menys pròximes a nosaltres.
L'event estava presentat per dues Catrines mexicanes, ja que en Mèxic el "Día de los muertos" és una celebració Patrimoni de la Humanitat. Gràcies a un alumne de 2n ESO vam poder fer un recorregut per les diferents visions de la mort en les cultures occidentals i també en les orientals. Esta part estava organitzada pels departaments de Religió i Filosofia.
Després, un grup d'alumnes de 4t amb la professora Mariló Ruiz van explicar en anglés en què consisteix la festa de Halloween i fins i tot van disfressar-se de monstres i van repartir dolços.
Un altre grup d'alumnes de 2n ESO caracteritzats de zombis per les alumnes i professores d'imatge personal, van fer una coreografia amb cançó "Thriller", de Michael Jackson.
A continuació, i perquè vegem que els monstres existeixen a totes les cultures, el departament de Valencià va preparar una rondalla tradicional, "Els garrofers del dimoni" que van representar els alumnes de 4t la mar de bé.
Més tard, vam reprende una tradició molt relacionada amb aquestes dates. Hui en dia no es veu tant, però fa uns anys tots sabíem que la nit de difunts es representava "Don Juan Tenorio" amb les seues aparicions espectrals i el seu famós "No es cierto, ángel de amor..." (per descomptat, volem felicitar a Verónica Argandoña i a Raül Hurtado per la seua interpretació de Doña Inés i Don Juan; que autèntics estaven!).
Aleshores, Mariló va donar els premis als finalistes del concurs de decoració de carabasses que organitza el departament d'Anglés i que tant ambienten la biblioteca en aquestes dates.
Finalment, els presentadors van acabar l'acte recordant que a Elx l'1 de novembre també és una data molt rellevant per un altre motiu: l'aniversari del dogma de l'Assumpció de Maria. Per això, al nostre poble el Misteri es representa pel novembre en anys alterns.
La professora de religió, Asun Tormo, va acomiadar tots els assistents mostrant-los l'activitat que havien fet a classe. Consistia a deixar un post-it amb forma d'estrela amb un missatge per a aquella persona que tots hem perdut, però que perdura al nostre record i és com una estrela que ens acompanya sempre.
Així, tots marxàrem al ritme de la cançó "Celebra la vida", mentre es projectaven unes fotografies d'alumnes a l'escenari. Perquè Tots Sants ens recorda aquells que ja no hi són, però no podem deixar de celebrar la vida.

No hay comentarios:

Publicar un comentario